Дев’ятниця до Св. Євгена Де Мазенода – 9 день – Сила благодаті

розміщено в: Новини | 0

СИЛА БЛАГОДАТІ

            Життя людини – це щось більше, ніж народитися, вирости, вивчитися, здобути фах, створити родину, постаріти і вмерти. Життя людини – це щось більше, ніж їсти і пити, проводити приємну відпустку, бути здоровим чи хворим. Можливо, не одному з нас буде важко точно окреслити сенс нашого життя – а однак, Бог кожного з нас обдарував винятковою любов’ю і прагне для нас тільки добра. Бог перебуває в кожному з нас і прагне в нас зростати.

            Св. Євген не раз в своєму житті прославляв великий дар Божої благодаті, яка стала його долею. Попри свої слабкості та гріхи, попри те, що не раз в своєму житті підвів, ясно бачив, що Бог проклав в  ньому шлях для себе Своєю любов’ю, милосердям, вірністю та пробаченням.

            Проголошення когось святим означає, перш за все, прославлення Церквою Бога за те, що Він Своєю силою подолав слабкість людини. Можна бути твердо переконаним в тому, що Бог переможе в кожному з нас, якщо ми тільки насправді того захочемо.

Св. Євген колись сказав: “Події мого життя однозначно говорять про те, що я можу тільки назвати це діяння Бога “випереджуючою любов’ю до мене”. Коли я оглядаюся на своє життя, усвідомлюю, що Бог через докази любові немов продовжував в мені справу створіння. Кажучи образно: Бог, створюючи мене, неначе взяв мене за руку, поставив мене в конкретних життєвих умовах і сказав: Я вчинив тебе здатним любити Мене і служити Мені.” І, молячись, продовжував: “Господи, Ти створив мене для Себе. Я не хочу нічого, окрім того, щоб бути Твоїм, для Тебе трудитися і для Тебе вмерти”.

Молитва

Отче наш, Радуйся Маріє, Слава Отцю.

Отче, що єси на небесах!

За заступництвом Св. Євгена в цієї дев`ятниці я просив про Твою милосердну любов і представив Тобі мої прохання. У Твої руки складаю всі мої турботи.

Однак, не моя, а Твоя воля нехай буде!

Вистачить мені знати, що кожному, хто Тебе любить, все діє на добро.

Отже довіряю Тобі тих, за яких я молився, тому що, таким чином, Твоє їм`я буде найбільш прославлене, коли подібно Ісусу віддамося Тобі цілком. Амінь.

-Святий Євгене,

через похмурі і ясні дні, через труди і турботи, через падіння і перемоги – Бог зробив з тебе учня на подобу Серця Ісуса.

За твоїм заступництвом допоможи нам ще більше довіряти Богу, так, аби  Він керував нашим  життям. Амінь.

____________________________

Молитву можна розширити:

  • роздумами над текстами: 1 Тим 1, 12-17; або Гал 1, 15-16;
  • помолившись V cлавну таємницю Розарію: “Котрий Тебе, Діво, в небі увінчав на Царицю Неба і Землі”.