Дев’ятниця до Св. Євгена Де Мазенода – 8 день – Наша місія приготувати прихід на Ісуса Христа.

розміщено в: Новини | 0

НАША МІСІЯ – ПРИГОТУВАТИ ПРИХІД  ІСУСА ХРИСТА

Місії – це не тільки завдання місіонерів, вони належать до сутності християнства. Щоправда, не всі віруючі можуть податися у далекі краї, але кожен з нас має обов’язок брати участь в місіях, про що й пише св. Петро в своєму листі: “будьте завжди готові дати відповідь кожному, хто вимагає справоздання про вашу надію” (1 Пт. 3, 15). Місіонери ж бо не роблять нічого іншого, крім того, що приносять людям Ісуса Христа, надію світу, якого мають в собі. Сам Ісус Христос не накладає на нас жодного тягаря і навіть не прагне залишити хоча б тінь у нашому житті – навпаки, Він нас визволяє і обдаровує світлом.

Св. Євген ніс Ісуса Христа, Надію світу, людям. Як сказав Папа Йоан Павло ІІ у проповіді на канонізаційній Службі Божій 3 грудня 1995 року: “Св. Євген був людиною Адвенту, очікування на Сина Чоловічого. Але він не тільки очікував того приходу, але й усе своє життя присвятив приготуванню цього приходу… особливу увагу зосередив він на євангелізації вбогих, де б вони не знаходилися… робив це разом зі своїм Згромадженням, народженим на його рідній землі, в Провансі, яке, однак, швидко поширилося “аж по край землі”…Проголошувати Ісуса Христа означало для нього вповні ставати апостолом своєї епохи – в духовному і місіонерському запалі, який поступово робив його подібним до Ісуса Воскреслого”.

Євген проголошував Ісуса Спасителя. Його погляд на оточуючу його дійсність, сповнений реалізму, єднався з відвагою, яка охоплювала весь світ. Не зважаючи на те, що кількість членів Згромадження не була великою, з 1841 року Євген де Мазенод почав посилати перших місіонерів на всі континенти. Бог винагородить цю відвагу постійним зростанням Згромадження.

Молитва

  • Отче наш, Радуйся Маріє, Слава Отцю.
  • Боже, Отче всіх людей!

Твій Син, наш Господь Ісус Христос, – через свою спасенну місію і через слухняність аж до смерті хресної та воскресіння – приніс світові непроминаючу надію. Поглянь з любов’ю на мільйони  людей, які ще не пізнали Ісуса Христа або втратили Його.

Дозволь нам, як говорив св. Євген “зробити все, щоб поширити Царство Боже” і вчини так, щоб люди опам’яталися і навернулися.

Зроби нас справжніми свідками Твоєї надії, шоб ми вміли так, як св. Євген приготувати прихід Ісуса Христа до багатьох сердець. Амінь.

-Святий Євгене,

Твоя безмежна віра в Бога і любов до Ісуса Христа вчинили так, що ти почав проголошувати Євангеліє всьому світу.

Випроси для всіх людей палке прагнення – тужіння за Ісусом Христом; будь підтримкою для твоїх місіонерів, де б в світі вони не працювали, а мені дай відвагу, аби я поміж людей мого оточення залучився до твоєї місії і поширював Царство Боже через доброту, терпеливість, витривалість і милосердя. Амінь.

____________________________

Молитву можна розширити:

  • роздумами над текстами: Мк 6, 6-13; 30-34 або Мт 9, 35-38; 28, 16-20;
  • помолившись IІ cлавну таємницю Розарію: “Ти, Котрий після того, як послав учнів до всіх народів, вознісся на небеса”;
  • через складання пожертвування для місій облатів.