Санктуарій св. Йосифа – Гнівань – 9 кандидатів було прийнято до сужіння біля вівтаря.

розміщено в: Новини | 0

Санктуарій Св. Йосифа М.Гнівань Недільна літургія, підчас котрої хлопці Міністранти,склали присягу перед Господом і парафіянами на гідне служіння біля вівтаря .Міністрант— (це той, хто служить, від латинського слова «ministrare», що означає «служити».

Отож, міністранти прислуговують священикові під час відправи Святої Меси та інших Богослужінь. Міністрант є також помічником при здійсненні інших Таїнств і обрядів. З якого часу існує служіння міністранта? Відповідь на це питання дуже проста: з тієї миті, з якого взагалі існує богослужіння. Коли утворювалася Церква, апостоли потребували когось, хто допомагав би їм.

Тоді обрали сім помічників і назвали їх дияконами, тобто слугами. Коли християнські громади збільшувались усі обов’язки розділяли на різних членів громади. У цьому далекому минулому можна знайти початок виникнення і діяльності таких громад служителів, які сьогодні називаються Літургійною Службою Вівтаря, скорочено — міністрантами.

Санктуарій Св. Йосифа М.Гнівань Недільна літургія, підчас котрої хлопці Міністранти,склали присягу перед Господом і парафіянами на гідне служіння біля вівтаря .Міністрант— (це той, хто служить, від латинського слова «ministrare», що означає «служити». Отож, міністранти прислуговують священикові під час відправи Святої Меси та інших Богослужінь. Міністрант є також помічником при здійсненні інших Таїнств і обрядів. З якого часу існує служіння міністранта? Відповідь на це питання дуже проста: з тієї миті, з якого взагалі існує богослужіння. Коли утворювалася Церква, апостоли потребували когось, хто допомагав би їм. Тоді обрали сім помічників і назвали їх дияконами, тобто слугами. Коли християнські громади збільшувались усі обов'язки розділяли на різних членів громади. У цьому далекому минулому можна знайти початок виникнення і діяльності таких громад служителів, які сьогодні називаються Літургійною Службою Вівтаря, скорочено — міністрантами.Хлопці, які виконують міністрантську службу є найближче біля Господнього вівтаря під час Святої Меси. Сама служба вимагає великої самовідданості, але міністранти усвідомлють, що служать cамому Богові і людям, і свідомість цього їх зміцнює. Кожен міністрант по-справжньому дуже гордиться тим, що робить. Для міністрантів перебування в Літургійній Службі Вівтаря — дуже велика радість, бо своїм служінням показують, що будь-яке богослужіння є справою не лише священика, але і усієї парафії, і усіх вірних).

Опубліковано Viktor Purdyk Субота, 29 лютого 2020 р.

Хлопці, які виконують міністрантську службу є найближче біля Господнього вівтаря під час Святої Меси. Сама служба вимагає великої самовідданості, але міністранти усвідомлють, що служать cамому Богові і людям, і свідомість цього їх зміцнює. Кожен міністрант по-справжньому дуже гордиться тим, що робить. Для міністрантів перебування в Літургійній Службі Вівтаря — дуже велика радість, бо своїм служінням показують, що будь-яке богослужіння є справою не лише священика, але і усієї парафії, і усіх вірних).

Джерело: Віктор Пурдик

Залишити відповідь