Всеукраїнський день молитовної пам’яті постраждалих за віру.

розміщено в: Новини | 0
Всеукраїнський день молитовної пам'яті постраждалих за віру смт. Тиврів Вінницької області

Всеукраїнський день молитовної пам'яті постраждалих за віру, смт. Тиврів Вінницької області

Опубліковано EWTN Україна Субота, 7 вересня 2019 р.

7 вересня в Тиврові, що на Вінниччині, відбувались урочистості з нагоди Всеукраїнського дня молитовної пам’яті постраждалих за віру.
Урочистості розпочиналися відправою Святої Меси. Очолив Богослужіння єпископ Броніслав Бернацький, Голова конференції римсько-католицьких єпископів України.


Йому співслужили єпископи Леон Дубравський, Радослав Змітрович та священики Римсько-Католицької Церкви.

В урочистості взяли також участь представники влади в смт Тиврів та о. Богдан, православний священник ПЦУ

Вшанувати пам’ять переслідуваних завіру приїхало також біля тисячі прочан з різних місцевостей України. Після урочистої Євхаристії процесійною ходою ми перемістилися до Меморіалу мучченників за віру ХХ ст., в Україні, біля яких було вшанування, покладення лампаток та розпочалася хресна дорога. Розважання на хресні дорозі читали діти переслідуваних за віру. Нехай пам’ять мучченників української землі ніколи не зникне з наших сердець.


В минулому році на відкриті Меморіалу нунцій в Україні Гуджеротт сказав такі слова:
«Ви маєте небесних покровителів, які є вашими родичами, кров від вашої крові й кість від вашої кості. Тому приходьте сюди частіше. Це — ваша Голгофа, і сюди приходитимуть ті, хто по-справжньому хоче зустріти Ісуса Христа. Сподіваюсь, що сюди приїжджатимуть люди з усієї України, і не тільки католики».

Залишити відповідь