Католицькі скаути Європи у Тиврові

розміщено в: Новини | 0

В перше до нашого молодіжного центру Йоана Павла ІІ завітали скаути Європи. Вони перебували у нас з 29 по 31 березня. Були це молоді юнаки та дівчата, які мають свою конкретну формацію. Ставлять натиск на віру в Бога, патріотизм та честь.

Початком скаутського руху вважається 1907 рік, коли Роберт Байден-Павелл генерал-лейтенант британської армії, провів перший скаутський табір на о. Браунсі в Англії. Рух використовує власні методи  виховання та формування молоді. Ставить акцент на практичних зовнішніх діях, зокрема як розбити табір, орієнтування в лісі, спорт, туристичні походи тощо. Розпізнати скаута можна за формою з нашивками, які окреслюють етап і здібності скаута. На сьогоднішній день до скаутського руху належить  понад 38 мільйонів членів у 216 країнах і територіях.

Скаути, які нас відвідали приїхали із Хмельниччини мають своєю заступницею
Непорочну Діву Марію, а як приклад до наслідування вибирають Ісуса Христа. У п’ятницю ми разом з ними пройшли слідами мучеників за віру в ХХ столітті в Україні, переживаючи хресну ходу. Оскільки вони беруть активну участь в житті Церкви тому і у нашій парафії на недільній Євхаристії мали літургію слова та після Служби Божої ділилися своїм свідоцтвом віри.

Залишити відповідь