Служіння Місіонерів Облатів римо-католикам з України у Польщі в м. Познані

розміщено в: Новини | 0

Понад рік тому на прохання провінціала польської провінції Місіонерів Облатів Марії Непорочної, о. Павла Зайонца та за згодою з архиепископом Станиславом Гондецьким, розпочалася спроба служіння українським римо-католикам в м. Познані (Польща).

О. Бернард Фельчиковський ОМІ разом з дияконом Вадимом Дорош ОМІ спочатку провели інформаційну підготовку. Були розвішані оголошення про  Євхаристію в українській мові в усіх парафіях міста Познань, крім того розміщені оголошення на різних інтернет-сторінках та створена група на facebook (українські римо-католики в Познані). На першу зустріч прибуло понад двадцять українців. Служба Божа Відбувалася в нижньому храмі по вул. Останій 14. Після кожної Євхаристії була зустріч при каві, яка тривала біля 1,5 години. Панувала добра і радісна атмосфера. Пригадую, як на Різдво Христове ми зібралися після Євхаристії і кілька годин співали українські колядки…

Сьогодні спільнота далі розвивається і в ній уже служить о. Вольдемар Мейка ОМІ, та збираються зараз за іншою адресою в Костелі святого Роха, кожної неділі о 17.30. Дякую Богові за такий досвід служіння землякам у Польщі. Нехай Бог Всемогутній благословляє ту спільноту українських віруючих у Польщі на еміграції. Усіх прошу про молитву за них та інших емігрантів з України.

Залишити відповідь